måndag 19 november 2012

Känslokonflikter orsak till olika symptom/sjukdom!

Att vårt känslomässiga liv kan vara orsaken till våra sjukdomar är något som den etablerade vården idag är väl införstådd med. Att de händelser som vi till synes råkar ut för eller drabbas av kan skapa olika symptom i kroppen vet vi också, men vad vi däremot pratar mindre om eller har svårt för att tro är att om vi nu blir sjuka av känslomässiga händelser så kan vi också läka känsloässiga sår och på så vis fortsätta att vara friska eller om vi har symptom bli symptomfria. Sjuk kan bli frisk.

Idag har vi kunskapen
Idag är det inte enbart tankar och funderingar, utan nu finns forskning även om den är omdiskuterad och ännu (vad jag vet) inte fått vetenskapliga artiklar publicerade. Värd sitt namn inom denna forskning är Dr Hamer och The New German Medicine som omfattar ett stort material av kartlagda klienter.
Enkelt uttryckt har Dr Hamer kartlagt orsaken bakom våra sjukdomar. Han har konstaterat att dessa består av icke lösta känslokonflikter och vi kan faktiskt se dem på en datortomografi. Han har konstaterat att en känslokonflikt/ett trauma som så att säga slår ner i hjärnan, samtidigt slår ner i den del eller delar av kroppen som hänger ihop med nedslagsplatsen i hjärnan. Detta ger olika starka symptom i kroppen beroende på hur det står till med t ex vår inre självkänsla. Det behöver inte vara stora traumatiska händelser utan även små händelser som ständigt pågår i vår vardag, som så att säga nöter in i oss.

Dr Hamers material som består av över 31000 klienter tycker jag att vi bör ta på allvar. The New German Medicine ligger till grund för Metamedicin som idag har börjat att etablera sig i Sverige tack vare Susanne Billander i Sundsvall och de entusiaster som kommer i fotspåren av hennes arbete och utbildningar. Metamedicin är en analysmodell som kan hjälpa oss att hitta orsaken bakom ett symptom och sedan är vi fria att välja den behandlingsmetod som vi själva tror på.

Själv håller jag på att släppa ifrån mig min Migrän, jag behöver den inte längre.
Det jag tycker är märkligt är att mitt intellekt säger att självklart ska den bort men min kropp har hållit hårt och håller fortfarande fast i vissa bitar. Migrän handlar om att inte veta vem jag är, om att leva upp till andras förväntningar så till den milda grad att det blir till en identitetskris. Migrän är ett komplext symptom med många olika trådar och känslohärdar i kroppen som dessutom flyttar på sig. Det är som en bläckfisk där huvudet är kan vara en kärnhändelsen, men inte nödvändigtvis. Tentaklarna har dessutom sugproppar! Migrän blir ett slags skydd mot att inte köra för fort, inte ligga i täten med konstiga idéer. Som att veta att bilen jag sitter i har en potential för att kör i 150 km/tim men den får bara köra i 30, (tack Maria Kvillegård för liknelsen) om jag kör fortare slår bromsen i med automatik. En slags EPA-traktor med obegränsade möjligheter.

Jag hade inte migrän som barn utan började få huvudvärk på högstadiet och mitt första riktiga migränanfall fick jag efter det att min första dotter var född. Då var jag 23 år. Många år senare blev jag med hjälp av homeopatmedicin av med den värsta huvudvärken då slutade jag med migränspray och tabletter, men migränen fanns kvar i lindrigare form. Vad var det för vardagshändelse som utlöste migränen då för snart 25 år sedan?


Ljusa hälsningar,
Catarina
4 kommentarer:

 1. Tack Catarina för inspirationen! Blir riktigt peppad att läsa naturmedicin och metamedicin! O tack för tipset på ingefära-téet! :-) /Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Malin, jag glädjs över att du blir inspirerad. Jag uppskattar verkligen att du säger det. Du inspirerar mig.
   Tack @-}--
   Ljusa hälsningar,
   Catarina

   Radera
 2. Härligt att du lyfter fram detta.. snubblade själv över doktor Hamer nyss och förvånades av att jag inte hört talas om honom förut.. så spännande.. självklart påverkar våra känslor vår kropp... spännande det du beskriver om migrän.. känns väldigt sant...tack för ett mycket bra inlägg.. och kul att jag hittade din blogg här. KRAM Anne Solveig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anne, vad roligt att du hittade hit.
   Jag upptäckte metamedicin för lite drygt 1,5 år sedan och det resonerade med hela mig, det var många pusselbitar som föll på plats.
   Jag kommer att skriva mer om varför.
   Du påminde mig nu, tack och jag glädjer mig.
   Kram

   Radera