Såg att det var några som fått en släng av infektion...
SÅ HÄR GÖR DU TE PÅ INGEFÄRA
Några skivor färsk ingefära, alt en kub frysen ingefära eller ½ tsk torkad ingefärskrydda
ca 2-2,5 dl vatten hett vatten
1 tsk honung (gärna ekologisk)
1 skiva citron eller lite saft som du pressar från en citron
Använd gärna färsk ingefära som du skalar och skivar ner i tekoppen eller alt. förbereder du genom att köra hela roten(skalad och i delar) i en mixer tillsammans med lite vatten. Frys in som iskuber och ta sedan fram vid behov.
INGEFÄRAROTEN ÄR ALLSIDIG OCH HAR MÅNGA POSITIVA EGENSKAPER
Vid förkylningar och när man är frusen så är den värmande genom att den ökar blodcirkulationen. Den är inflammationshämmande, rensar ut slaggprodukter i kroppen och kan lindra vid ledvärk och andra värktillstånd. Har du problem med led- och muskelvärk kan du äta ingefära dagligen som kosttillskott.
Ingefära stimulerar och förbättrar även matsmältningen.
Ingefära har en antioxidant verkan genom sitt innehåll av fenolföreningar. Den ingår ofta som en av ingredienserna i många ayurvediska örtberedningar.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar