onsdag 15 augusti 2012

Att möta sitt inre är en resa som alla borde ha möjlighet till! Men hur gör man?

Jag har upptäckt att Healingmassage tillsammans med meditation och samtal är en kombination som kan vara oslagbar. Och nu kanske du undrar hur jag kan påstå något sånt?

Jo, jag utbildar mig inom området och har jobbat med mig själv ett stort antal år nu och efter att ha prövat ett antal verktyg i en stor verktygslåda är det min egna upptäckt jag skriver om. Det tog mig över 1 ½ år på Kilden med tvivel och funderingar men så plötsligt slog det mig *skratt* och jag upptäckte en möjlig oslagbarhet i denna kombination. Om du är bara så lite nyfiken - börja med att läsa vad det är jag personligen har upptäckt och som många innan mig så klart redan vet.

Jag blev lyrisk när jag upptäckte att kombinationen massage, meditation och samtal tar hänsyn till kropp, känslor och tankar. För det var ju precis det jag ville, alltså göra mig medveten om vad som skapar spänningar och känslor i kroppen - det är ju då jag blir inspirerad till förändring.

Jag började sakta men säkert lägga märke till hur Healingmassagen gav mig möjligheten att märka min kropp och mina känslor mer intensivt och levande eftersom den är lugn, avslappnande och omsorgsfull. Den hjälper mig att få ner min kropp i en djup inre stillhet. Det kan också vara små fysiska upptäckter av kroppen som till exempel när jag upptäckte att jag hade fötter - ja, nu vet jag att jag hade fötter innan men plötsligt märkte jag kontakten med golvet - ja, nu visste jag att jag hade kontakt med golvet innan också men denna dagen stod jag med fotsulorna mot golvet och märkte golvet i varje del av mina fotsulor. Det går inte att förklara - det måste upplevas. Men kom ihåg att det är min upplevelse!

Genom att meditera har jag börjat att lära mig att iaktta vad som sker inom mig och meditationen har blivit ett komplement till massage och samtal där jag i mitt inre kan se och märka hur mina känslor uppstår i kroppen. Meditationstekniken, precis som massagen, stödjer och respekterar kroppens psykiska energi och jag har lättare att hitta en inre harmoni idag. Jag pendlar inte i mitt humör eller lever i mina känslor på samma sätt längre.

Det personliga samtalet har varit och är ett viktigt stöd som har hjälpt mig att se en ny riktning i livet som ger mening för mig. Att kombinera samtal med healingmassage har gjort att jag blivit mer medveten om det som pågår inne i mig och tack vare det har jag sakta men säkert blivit bättre på att hantera olika situationer i livet.

Massagen i sig består av en grundmassage som följer chakraströmmarna. Kroppens chakra har stor betydelse för vår utveckling och för vårt psyke eftersom en större del av kroppens psykiska energier rör sig i och igenom våra chakra. Ordet chakra kommer från Indiens uråldriga språk sanskrit och betyder ”hjul av virvlande energi”. Dessa energicentra i kroppen är lika viktiga som våra fysiska organ och därför är en utveckling och balansering av våra chakra avgörande för vår livskvalité. Just denna typ av massage har gett mig möjlighet till ett mer utvecklande och harmoniskt liv.

När en utbildad Healingmassör och samtalsterapeut jobbar med de psykiska strömmarna i massagen handlar det om att hjälpa dig att stärka din medvetenhet om vad du tar emot och vad du ger ut. När behandlingen integrerar polaritet hjälper det dig att skapa ökad balans mellan din kropps olika delar och därigenom får du möjlighet till en mer psykisk helhet. Du kan till exempel få en ökad balans mellan tankar och känslor, manligt och kvinnligt, mellan projektioner så som att se dig själv som mindre eller mer värd än andra. Den frigörande massagen hjälper till att lösa dina spänningar som är svåra att nå vid vanlig massage. Här kombinerar terapeuten den grundläggande healingmassagen med mjuka rörelser och töjningar som på sikt ger dig en ökad rörelseförmåga i lederna och hjälper till att öka förbindelsen mellan din kropps olika psykiska områden.
​​
En utbildad Healingmassör och samtalsterapeut har gått tre år på Kilden i Köpenhamn där hon eller han förutom själva utbildningen inom massage, healing, samtal, meditation, intuition, drömförståelse, yoga med mera även har mött sig själv.

Ljusa hälsningar CatarinaInga kommentarer:

Skicka en kommentar