onsdag 15 april 2015

Vår värld - ett hus byggt av speglar!

Vi kan bygga vackra hus, köpa prylar och skaffa oss en familj att dela det med, MEN det blir ett riktigt hem först när vi väljer att vara i kontakt med varandra på ett djupare plan.
I dagens samhälle har i stort sett endast utseende betydelse, det vill säga en yta om hur vi ser ut, går, står och talar – det är så vi visar vem vi är eller vill vara. Om du utvecklar ditt sjätte sinne kommer du att börja se det som finns under ytan. Du kommer att se människors djupa känslor istället för deras breda leenden. När du använder ditt sjätte sinne för att förstå en annan människa kommer du att få intressanta upplevelser, som skiljer sig från det du kanske är van vid. Personen du pratar med känner att du ser djupt in i hans eller hennes inre och om personen är mogen för kontakten och inte blir rädd gör det att er kommunikation fördjupas och ni kommunicerar på själsnivå. Det är här vi delar våra djupa känslor och kommunicerar mellan våra sinnen.
Detta är viktigt i ALLA relationer.

I djupa relationer finns ett band mellan oss, personen/personerna är där. Man finns där för varandra. Man får det att fungera. Man löser kriser. När det gäller t ex parförhållande är det svårt att hitta en partner där det alltid är bra och roligt, men har man en djup relation så fördjupar en ”konflikt” istället för splittrar. Parförhållande som går i stöpet handlar nästan alltid om en avsaknad av kommunikation på djupet, det är t ex lättare att lämna varandra om man inte orkar ta sig igenom kriser tillsammans. 

Så tänk dig en värld som ett hus byggt av speglar. Speglar som finns där för dig så att du har möjlighet att se dig själv. Speglar som gör så att när du ser dig själv förstår du vem du är och hur du beter dig. 

När du speglar dig i det du möter kan du lära dig en massa nytt om dig själv. För en viktig del i kommunikation på ett djupare plan är att också förstå sitt eget sätt att vara på. Hur reagerar jag? Varför reagerar jag så? Är det ett bra sätt att reagera på? Leder det mig dit jag vill?

Så nästa gång du blir arg, ledsen eller glad över någonting i ett möte med en annan människa - reflektera då över vad det är som händer i dig, vad är det du ser i spegeln? Vad är anledningen till din reaktion?


Du kan också välja att se känslor som en djupare del av dig själv genom att börja fundera över följande fem punkter.
  1. Fundera över hur många du kan dela dina djupaste känslor med. Kanske upptäcker du att du inte kan dela dessa ens med dig själv. 
  2. Fundera över vem eller vilka som du skulle vilja dela dina djupaste känslor med, men där du inte vågar. Du kanske upptäcker att det till och med är med dig själv. Börja då hos dig själv.
  3. Fundera över vad det handlar om och vilka situationer det gäller.
  4. Fundera över vilka känslor som är förknippade med vilken situation.
  5. Fundera sedan över vad det är som gör att du inte vågar dela känslorna.

OBSERVERA, innan du börjar, att all personlig utveckling
 kan väcka situationer från ditt liv där du kan behöva professionell hjälp. Det betyder inte att du är psykisk sjuk utan enbart att du kan behöva någon som objektivt kan se på dina funderingar och ge dig stöd i ditt eget personliga arbete.

Catarina / vid datorn en sen tisdagskväll! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar